Vissza a hírekhez

Megnyílt Budapest első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező reptéri szállodája

2018.01.17.

Megnyílt Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel, a hazai ingatlan befektetői cég, a WING Zrt. fejlesztésében. A 2-es terminál előtti volt külső parkoló helyszínén a Market Építő Zrt. kivitelezésében épült fel az ötszintes, 5200 négyzetméteres szálloda, amelynek belső tereit és 145 szobáját a repülőtér hangulatát idézve és a mai kor belsőépítészeti trendjeit követve indusztriális stílusban alakított ki az építésztervező Aspectus Architect, Szerdahelyi László és Pesti József építészek közreműködésével.

A hivatalos megnyitó alkalmával Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, kevés olyan repülőtér van világszerte, amelynek közvetlen közelében ne működne szálloda - eddig ilyen volt a Liszt Ferenc téri, mostantól azonban Magyarországon is pótolták végre ezt a hiányosságot, és ez jelentős lépés hazánk turizmusa szempontjából is.

Gerő János, a cég vezérigazgató-helyettese hozzátette, igazi hiánypótló szolgáltatás született, amely ráadásul többfunkciós feladatot lát el, hiszen a most átadott hotel nem rétegszálláshely, hanem többfunkciós szálloda, ami nem mellesleg pontosan határidőre készült el.

Kolin Gergely, a szállodát üzemeltető AccorHotels economy szállodáinak magyarországi üzemeltetési igazgatója hozzátette, mennyire büszke arra cégük, hogy ők üzemeltetik Magyarország első közvetlen repülőtéri szállodáját, ráadásul egy olyan ismert és népszerű márkájukkal, mint a jelentős szabadságot biztosító ibis Styles márka.

Palotai Csaba, a ház igazgatója saját csapatát dícsérte, és elmondta, a csapat tagjait nem az iskolázottság, szakképzettség alapján választotta elsősorban, hanem inkább az emberi motiváció, a pályázó személyisége volt az, ami számára a legfontosabb volt a felvételi beszélgetések során. A szálloda várhatóan az átutazó vendégek, a légiforgalmi személyzet, a konferenciaturizmus és az üzleti utak kapcsán hazánkba érkező utasok igényeit fogja tudni kielégíteni. Számítanak azokra is, akik a kora reggeli indulást megelőző este megérkeznek a repülőtérre, hogy másnap csak kényelmesen átsétálhassanak, és üzletemberekre, akik egy villámlátogatás alkalmával itt bonyolítanák tárgyalásaikat magyarországi partnereikkel. Ezen túl mindenki más is szívesen látott vendég, akinek kedve támad várakozás közben nyugodt környezetben ebédelni, vacsorázni esetleg egy pohár bort meginni.

Ehhez a szálloda vendéglátó részlege egy 135 fő befogadóképességű, nemzetközi konyhát kínáló étterem és kapcsolódó borbár szolgáltatásait nyújtja. Utóbbi kínálatát tekintve külön hangsúlyt fektettek arra, hogy a magyar borokat és a magyar ízvilágot is megkóstolhassák a látogatók. Ezen túl a szolgáltatásokat tekintve a hotelben egy 150 fős két különálló teremre bontható konferenciaterem található, emellett kisebb szemináriumi termek és exkluzív tárgyalók is várják az üzleti utazókat. Gyermeksarok, a vendégek kikapcsolódását biztosító kényelmes terek és a hotelhez tartozó saját parkoló is a vendégek rendelkezésére áll.

A szálloda várhatóan az átutazó vendégek, a légiforgalmi személyzet, a konferenciaturizmus és az üzleti utak kapcsán hazánkba érkező utasok igényeit fogja tudni kielégíteni.

Forrás: Turizmus Online